Letasaviobiletes.lv
LV RU EN

Vēlos lai man piemeklē viesnīcu!  
Komentāri

Vēlos lai man piemeklē viesnīcu!  
Komentāri
Reģistrēties Aizmirsta parole

Aizmirsta parole

Sastāvdaļas:
230 ml sasmalcinātu riekstu (tradicionāli lieto pistācijas un mandeles, var lietot arī valriekstu vai jebkādus citus riekstus)
kanēlis pēc garšas
1 iepakojums filo mīklas
80 g kausēta sviesta
Sīrupam:
100 ml cukura
100 ml ūdens
1 ēd.k. medus
1 ēd.k. citrona sulas


Pagatavošana:
•    Atlaidina filo mīklu istabas temperatūrā 2h vai atstāj uz nakti, ieliekot ledusskapī.
•    Pagatavo sīrupu. Ir svarīgi, lai sīrups būtu atdzisis, kad to pārlej pār karstu baklavu.
•    Sīrupu gatavo, sajaucot visas sastāvdaļas kopā. Vidējā karstumā izkausē, līdz iegūst vienmērīgu šķidrumu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liek ledusskapī.
•    Samaisa sasmalcinātos riekstus ar kanēli.
•    Filo mīklas plāksnes sagriež atbilstoši pannas formai un izmēram.
•    Ieziež pannu ar izkausēto sviestu. Liek vienu kārtu filo mīklas un pārziež ar izkausēto sviestu, turpina mīklas un sviesta kārtas līdz pamatne sastāv no 6 kārtām mīklas un sviesta. Pārkaisa ar dažām ēdamkarotēm riekstu un kanēļa maisījuma. Turpina, klājot 2 kārtas mīklas un sviesta, uz tām uzberot riekstu un kanēļa maisījumu, kamēr riekstu maisījums tiek izlietots.
•    Baklavas virsai arī izmanto 6 ar kausēto sviestu pārklātas mīklas plāksnes.
•    Ar naža palīdzību ārējo baklavas malu gar pannu ieloka uz leju. Baklavu griež gabalos cauri visām kārtām sev tīkamā formā. Baklavu cep 30 minūtes 180 grādos.
•    Kad tā gatava, pārlej ar atdzisušo cukura sīrupu. Atstāj baklavu pa nakti istabas temperatūrā, lai sīrups uzsūcas.

Pārējās receptes meklē te!