Sastāvdaļas:
3000 ml ūdens
100 g sīpoli
10 g ķiploki
50 ml olīveļļa
300 g burkāni
150 g selerija
400 g kartupeļi
400 g sagriezti tomāti savā sulā
100 g cietais siers
300 g lielās baltās pupiņas
100 g purava baltā daļa
350 g savojas kāposts
20 gb maizes grauzdiņi
Sāls
Melnie pipari
Pagatavošana:
• Pupiņas nomazgā, pārlej ar ūdeni un atstāj dienu mirkt, pēc tam - izvāri.
• Pusi pupiņu sablenderē biezenī.
• Sīpolu sagriez lielos kubiņos, ķiplokus sasmalcini un kopā ar dārzeņiem apcep eļļā, pieliec pusaplīšos sagrieztus dārzeņus, apcep.
• Pārlej ar ūdeni, pieliec dārzeņu buljonu, uzvāri, ieliec sagrieztus kartupeļus un kāpostus.
• Kad dārzeņi būs mīksti, pieliec pupiņu biezeni, sagrieztus tomātus un atlikušo izvārīto pupiņu daļu.
• Uzvāri, pievieno garšvielas.
• Zupu pasniedz bļodiņās ar maizes grauzdiņiem, apkaisi ar rīvētu cieto sieru.
Pārējās receptes meklē te!