Sastāvdaļas:
700 g cūkgaļas fileja
500 g sēnes
2 gab. sīpoli
2 gab. vistu olas
150 g cietais siers
1 glāze salds krējums
Sāls – pēc garšas
Malti melni pipari – pēc garšas
40 g saulespuķu eļļa
Pagatavošana:
• Uz mazas uguns uzsildi pannu ar 2 – 3 ēdamkarotēm saulespuķu eļļas. Notīri sīpolus un sagriez 1/4 ripiņās un apcep līdz zeltaina toņa iegūšanai. Cepšanas laikā apmaisi.
• Nomazgā un notīri šampinjonus, sagriez kubiciņos. Kad sīpoli apcepušies, pannā pievieno sagrieztas sēnes. Visu kopā, regulāri apmaisot, cep vēl 10 – 15 min. Sēnes atsulosies un samazinās izmēru – kad sula būs iztvaikojusi pannu var nocelt no uguns. Pannas saturu izber bļodā.
• Notīri vārītās olas, sagriez un pievieno bļodas saturam. Pievieno sarīvētu sieru.
• Rūpīgi visu sajauc, pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas. Pildījums gatavs.
• Sagriez cūkgaļu aptuveni 1 cm biezos gabalos. Katru gabalu apber ar sāli no abām pusēm un ar gaļas āmuru izklapē tā, lai viņš kļūst plāns un tik liels, lai tajā var ietīt pildījumu.
• Vienā gaļas malā liec 2 ēdamkarotes pildījuma. Satin ruletītē. Fiksē ar zobu bakstāmo vai diegu palīdzību. Tā izdari ar visu gaļu.
• Uz lēnas uguns uzsildi pannu ar saulespuķu eļļu. Cep gaļas ruletītes no visām pusēm, sākot ar to pusi, kur atrodas šuve. Kad tā puse ir pietiekami apcepusies, var izņemt zobu bakstāmos, ruletīte būs pietiekami fiksēta.
• Gatavās ruletītes no pannas pārliec traukā priekš cepšanas. Pievieno aptuveni 1,5 glāzes ūdens. Pārlej ar saldo krējumu un pārber ar maltiem melniem pipariem un sāli.
• Ieliec iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī. Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes. Pasniedz karstus kā pamatēdienu ar garnējumu pēc izvēles.
Pārējās receptes meklē te!