Sastāvdaļas:
1 astoņkājis (aptuveni 2 kg smags)
500 g kartupeļu
2 karotes olīveļļas,
2 tējkarotes maltu saldo papriku
2 tējkarotes maltu aso papriku
rupjā sāls
lauru lapa
krustnagliņas
pāris melnie pipari
Pagatavošana:
• Katlā uzkarsē ūdeni un pievieno krustnagliņas, melnos piparus, nedaudz sāli un lauru lapu. Kad ūdens sāk burbuļot, liek iekšā astoņkāji. Verdošā ūdenī astoņkāja kājas smuki uzskrullējas uz augšu, līdz ar to astoņkāja izmēri samazinās. Tāpēc astoņkāji sākumā tikai iemērc - izvelc, iemērc - izvelc, tā trīs reizes.
• Kad astoņkāja kājas saskrullējušās uz augšu, astoņkāji liek ūdenī. Pievieno nomizotus kartupeļus. 2 kg astoņkājim jāvārās aptuveni 50 minūtes. Kad kartupeļi paliek mīksti, tos izņem.
• Kad astoņkājis ir mīksts, to kopā ar kartupeļiem sagriež gabalos.
• Sagrieztos kartupeļus un astoņkāji ieliek trauciņā, pārkaisa ar saldo un pikanto papriku, pārlej ar olīveļļu un gatavs!
Pārējās receptes meklē te!