Letasaviobiletes.lv
LV RU EN

Vēlos lai man piemeklē viesnīcu!  
Komentāri

Vēlos lai man piemeklē viesnīcu!  
Komentāri
Reģistrēties Aizmirsta parole

Aizmirsta parole

Sastāvdaļas:
6 olu dzeltenumi
6 ēdamkarotes cukura
80 – 90 ml liķierveida vai stiprinātā vīna
Atdzesēta espresso kafija

Dekorēšanai – cepumi “dāmu pirkstiņi”, svaigi augļi vai ogas (zemenes, mellenes, avenes), šokolādes gabaliņi, saputots saldais krējums, u.c.

Pagatavošana:
•    Lielu trauku līdz 1/3 piepilda ar aukstu ūdeni un liek vārīties uz zemas uguns liesmas, līdz tas sasilis. Ūdenim nav jāvārās. Tam jābūt siltam, viegli karstam.
•   Mazākā traukā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru līdz masa dubultojas, kļūst gaiša,  gaisīga un cukurs ir izkusis.
•    Turpinot kult, pakāpeniski pievieno vīnu vai espresso kafiju un kuļ, līdz masa kļūst viegli krēmīga.
•    Mazo trauku ar krēmu liek pa virsu lielākajam traukam ar silto ūdeni tā, lai trauka pamatne nepieskartos ūdenim un, turpinot lielākajā traukā esošo ūdeni uzturēt siltu uz zemas uguns liesmas, krēmu turpina kult, līdz tas sabiezē līdz vajadzīgajai konsistencei un kļūst samtaini krēmīgs (apmēram 10 minūtes). Uzmanību – krēmam nav jāvārās!
•    Tiklīdz krēms gatavs, mazāko trauku noņem no lielākā trauka un turpina kult 1 – 2 minūtes, lai tas mazliet atdzistu un krēma pamatne nesabiezētu.
•    Pilda stikla trauciņos un dekorē pēc vēlēšanās.
•    Ja krēmu vēlas pasniegt aukstu, mazāko trauku ievieto traukā ar aukstu ūdeni un turpina kult, līdz tas pilnībā atdzisis. Pārsedz ar pārtikas plēvi tā, lai tā pieskartos krēma virspusei un neizveidotos garoziņa, uzglabā ledusskapī līdz izmantošanas brīdim.

Pārējās receptes meklē te!