Sastāvdaļas:
Mērcei:
1,5 l gaļas vai dārzeņu buljona
3 sīpoli
2 ēdamkarotes sviesta, zaļumi
Mīklai:
250 g miltu
2 olas
5 ēdamkarotes ūdens
sāls
Pildījumam:
150 g maltās gaļas
1 ola
1 sīpols
100 g spinātu
1 baltmaizes šķēle
muskatrieksts
sāls
malti melnie pipari
Pagatavošana:
• Izsijātos miltos iejauc olas, sāli un ūdeni. Samīca gludu, vijīgu mīklu. Atstāj to 20-30 minūtes "atpūsties".
• Sagatavo pildījumu - blanšē un sasmalcina spinātus. Malto gaļu sajauc ar spinātiem, izmērcētu baltmaizi, sakapātu sīpolu, olu, garšvielām un samaisa viendabīgā masā.
• Mīklu, uz miltiem apkaisītas virsmas, izveltnē ļoti plānu, tad ar mīklas rullīti vai asu nazi sagriež apmēram 5x10 cm lielos taisnstūros. Uz vienas taisnstūra pusītes liek tējkaroti pildījuma. Malas nedaudz samitrina ar ūdeni. Tukšo malu pārloka pildījumam un visas maliņas ar pirkstiem vai dakšiņu cieši saspiež kopā, lai vārot tās neatveras.
• Lielā katlā uzkarsē buljonu. Pelmeņus pa vienam iegremdē vārošajā buljonā un mērenā karstumā vāra 10-15 minūtes.
• Sīpolus sagriež plānos gredzenos un apcep sviestā, līdz tie kļūst zeltaini.
• Gatavos pelmeņus kārto uz šķīvja, pārlej pāri nedaudz buljona un rotā ar apceptajiem sīpolu gredzeniem un zaļumiem.
• Pelmeņus parasti pasniedz ar zaļajiem salātiem.
Pārējās receptes meklē te!